maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Viikonloppu takana taas.....

Jassoota päivää itse kellekin. Kolmen päivän Napanderköhäisy on taas takana ja "lomaviikko" alkamassa. Mennään ajassa taaksepäin:

Perjantai 18.5 Ähtäri.
Saavun hyvissä ajoin Club52 pihaan ja minua ollaan vastassa henkilökunnan puolesta jo ja kantovalmiina. Kamat sisään, pystytys ja poppiosasto saapuukin parhaiksi jo paikalle. Pikku asetteluja vielä ja slovakkia voidaan aloittaa. Äänentarkistus suoritetaan suht kivuttomasti ja siirrymme ruokailuun, joka on järjestetty paikallisella grillillä. Eväät mukaan ja majapaikkaan hetkeksi lepäilemään. Majapaikassa Martti viihdyttää allekirjoittanutta erään henkilön unilla, joiden tulkinta saa nauruhermot räjähtämään. Keikki alkaisi jo klo 23.30. Ja keikki on hyvä. Yleisö on mukana alusta saakka ja Martti vetelee suvereenisti, mutta yllätys löytyykin aivan uudelta suunnalta. Mauno vetelee sellaisia kitarakuvioita että heikompaa hirvittää ja Jarppia ja minua huvittaa. Suomen Keith Richards on tosiasia! Kamaa laatikkoon, iltatsuippa ja unten maille.

Lauantai 19.5 Varkaus
Päivä alkaa kevyellä roudilla ja poppiosasto, lukuunottamatta JuhaJussiLöysäDyny Lötjöstä ja Mauno "Keith" Tiiraa siirtyvät Ähtärin eläinpuistoon sivistämään itseään. Mauno, Dyny ja allekirjoittanut sen sijaan siirtyvät Tuurin kyläkauppaan tutustumiskierroksella ja musiikkikauppaostoksille. Dyny nääs on nähnyt valon ja tarvitsee uudet kalvot runpuihin. Mutta edes Tuuris ei käy hyvä tuuri. Kaupat ovat pullollaan koko Suomen, ehkä myös ulkoSuomen, alueilta olevia turisteja
ja me pojat ollaan pihalla kuin lumiukot. Kalvot löytyvät ja Maunolle parit kengät. Matka kohti Varkautta voi alkaa todenteolla. Loppupoppi matkaan eläinpuistosta ja kaasujalkaa kutittaa. Varkaudessa meitä odottaa mielenkiintoinen haaste. Lava on aivan liian pieni jopa meille. Mutta haasteet on tehty palautettaviksi tai jotain ja onnistumme sulloutumaan sinne jotenkin mukavasti. äänentarkistus ja syömään. Ruokailun jälkeen pikkupikku löylyt ja Martin mukaan terassille tsuipungille.
Hetken istuttuamme paikalle tallustaa myös Mauno, tuo Käpylän Karelin, ja liittyy seuraamme. Ihailemme Varkauden tummenevaa iltaa ja nuorison mellastusta. Muuten, keikkapaikassa(Hotel Oscar siis) on eräs ihmeellinen seikka: klo 21-23 päälle nelikymppiset ihmiset pääsevät 5€ sisään mutta sitä nuorempia ei lasketa ollenkaan. Mielenkiintoista. Keikka alkaa klo 23.45 ja tahti on tappava.

Mummot ja vaarit villiintyvät ja nuorisoa alkaa tulla myös paikalle. Keikan jälkeen mahtavat ruiskinkkuleivät huiviin ja iltatsuippa. Tapaan vanhoja koulututtuja (olen naapurikunnasta kotoisin, Viva Pieksämäki) yläasteen ajoilta. Eipä siitä sitten sen enempää.

Sunnuntai 20.5 Vantaa.
Aamua alkaa kaffeella ja roudauksella. Tänään olisi vuorossa Vantaan Tulisuudelma mutta..... Aamu alkaakin kaffeella, roudaksella ja tiedotustilaisuudella: Tulisuudelmassa on kamat valmiina. Ei siis se FööniPA joka siellä killuu vaan Nexoa jostain. Miulla auto täynnä äänirojua siis turhanpäiten. Olemme ällikällä. Poppiosasto päättää antaa miulle palkallisen vapaapäivän koska tonteilla on kuulemma myös teknikoita ja miunn pitäisi olla maanantaina jo Porissa studiohommissa, mutta.... Poppiosasto on yhtä kummissaan kuin miekin koska backline ei mahdu heidän autoonsa. Jos joku tällä hetkellä kummastelee, niin kyllä, liikumme kahdella autolla. Pakulla(savullinen, hauska lento ja kamakyyti) ja minivanilla(savuton ja tylsä :p lento). Tulemme tulokseen että lähden Vantaalle mukaan, ainakin nyt kuskaamaan backlinen sinne. Matka voi siis alkaa. Ja loppua. Juvan kohdilla on paha liikenneonnettomuus mutta onneksi mukanamme on uusinta teknikkaa, nimittäin GPRS-paikannin nimeltä Lötjönen. Mökkimiehenä Dyny sumplii meidät jostain Jumalan selän takaa takaisin valtatien ja sivistyksen pariin. Ja nokka kohti Vantaata.
Seuraavat tapahtumat tapahtuvat klo 17.04 -17.13 välisenä aikana: Tulisuudelman piha, Lahden Karin "rekan" näkeminen, Backline sisään hotellin hissiin, paikkojen tsekkaus, morjenstus, poistuminen, valtatie.

Kiitos ja hyvää kesää kaikille.

Ei kommentteja: