lauantaina, kesäkuuta 30, 2007

Tuska Chef part one

Voi luoja et oli värikästä(Mustaa ja valkoista) porukkaa liikenteessä! Äkkiseltää laskettuna ehkä noin 800 Kebabranskalaista/riisiä tuli pyöräytettyä. Päälle vielä Texmexit ja soosit. Huomenna tiskivuoro, vittu et en osaa muute laskee kertaakaan oikein. Bodomit tuli tsekattuu ja kyllähä se Pietsu taas roiski siihen malliin et oksat pois. Tekijämies. Vanhoja tuttuja, sekä kolleegoita että ystäviä vuosien takaa, tuli nähtyä ja rupateltua. Paras kommentti tuli vanhalta Kuopion kaverilta: Olet sitten vihdoinkii löytäny oikeita töitä! Joo nää kokkailuhommat festareillaha niitä just on. Voi luoja. Mut kattellaa taassiisa.

tiistaina, kesäkuuta 26, 2007

Uudet aluevaltaukset


Kävin tänään työhaastattelussa. Valtion hommiin jos pääsisi. On meinaan sen verran "kiinnostava" homma että. Ja jos se nyt vielä olisi kauaskantoinenkin niin aina parasta. Edut nyt toimisi ainakin loistavasti meikäläiselle. Viikonloppuna ei sitten keikkailla vaan mennään "oikeisiin" töihin tekemään ruokaa rokuille ja rahvaille Tuskaan. Ens viikolla sitten edessä olisikin neljä keikkaa kahteen päivään. Onneksi molemmat ovat samoilla festareilla niin ei tartte matkustella ympäri Suomea töitten perässä. Ensin siis vuorossa Simerock ja sitten tuttu ja turvallinen Ruisrock. Mokoman ja Stam1nan matkassa siis seikkaillaan mutta siitä tuonnempana. Tänään Wilskan Tapsan (Maailman leppoisin hevinalle) syömään kylille ja kotiaskareita sitten loppuilta. Kattellaa taas.....

maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Mänttier thän Tour-07 part two

No mikä ettei!

Mäntit on tö muuv! Ja taas mennään keikkihommiin. Ja tutusti taas ajassa taaksepäin:

21.6.07 Torstai klo 9.58

Startti tapahtuu Metsälän Shelliltä ja poppiosastoa muutama (Kuisma, Mr. Hyrkäs ja Sage) kyytiin. Matka taittuu Tampesterin kautta josta loput (Isä Miitro, Saikkonen, Marko, Tekniikan ammattilainen ja Lettunen) mäntit kyytiin ja nokka kohti RMJ:tä. Soittoaika olisi alkuillasta joten sen nyt tietää miten tai missä kunnossa popparit loppuillan viettäisi. Keikka ei teknisesti ole mikään maailman paras mutta louhitaan se läpi sitten vaikka käsillä seisoen. Kamat bussiin, bussi hotlalle ja takaisin alueelle moikkaamaan tuttuja. Ja niitähä siel riittää mutta seiskassa siitä lisää :)

22.6.07 Perjantai klo 12.01

Saavuttiin tonteille suht ajoissa. Joku tuikkas heti telttansa tuleen ja siellä kirmas pelastusmiehiä ja järkkiä päätä pahkaa ympäriinsä. Teinit on niin ympäripäissään ettei mitn järkee. Mie en ymmärrä miten ne elää yleensä juhannuksen yli. Raumalla oliki jo joku neropatti yhdistäny telttailun ja grillaamisen kirjaimellisesti. Osanottoni. Tajutonta toimintaa! Mutta... Siellähä meil oli vastassa varsinainen komitea. Kahvilan poijjaat ne siellä puuhasteli menemää meitin kaartaessa tonteille. Mahtavaa nähdä Viltsuu(Tapanilan Simo Salminen) ja Jannee(Fortumin mies, tuulivoima) joka kerta. Niit poikii o aina mahtava tavata tilantees ku tilantees. Tilanteet haltuun ja ehkä tähän mennessä paskimmat festarisafkat huiviin ja hommiin. Mut sitä ennen piti katsastaa kahvilan kesäkunto. Parhautta! Viittä vaille pitkä poika taikoi sellaisset tsoundit että heikompaa ois hirvittäny ja Viltsu hoiti lavan niinku Viltsulla on tapana, loisteliaasti. Sit ois PMMP:n vuoro mennä lauteille ja meikäläiset aloittaa kevyehkön rakennussession. Backline kasaan ja mikit ikuisuudelta tuntuvaa odottelua. Muuten, Perttu oli hoitanut sellaisen lavasysteemin et ei tarttenu hävetä. Vittu että pohjoisen poika tekee loistavaa duunia. Parhautta! Keikka oli yks parhaita. Aivan loistava veto ja ukot liekeissä. Isä Miitrollakii oli hymy ku hangon keksillä keikin aikana/jälkeen ja oliha se loistoveto. Itse olin varsin tyytyväinen lavasoundiin ja Perttua useaan otteeseen siitä kiittelinkin. Keikan jälkeen sitten pikainen pakkaus ja kohti Kokkolaa ja hotlaa. Hotlalla kamat hyttii ja kerholle vetäsee parit unioluet. Siin sit kolleegoiden kanssa jutustelua ja naureskelua ja meikä sänkyyn. Hyvvee yötä, Jeesus myötä ja oikealle kädelle työtä.



23.6.07 Lauantai klo iha sama

Päivällä jo perinteeksi muuttunut laivakahvilan aamupala ja jutustelua. Kiire ei nääs olisi ku keikki olisi vasta 00.45 Nummirokis. Siin sit Kahvilan ja meitin poikein kanssa nauratettii toisiamme ja varmaan niitä muutamia sivusta kuuntelijoitakin. Sitten hissukseen siirtymävaiheeseen. Saatanan Virgin Steele!!! Ameriikan pellet sitten päätti aloittaa puoli tuntia myöhässä KAKSI tuntia kestävän rockaktinsa! Paskaa mie sanon!!! Kauheeta paskaa!!! Mis o Skuugi ku sitä eniten kaipaat??? Vittu ei mitn lavamanagerihommii eikä apukäsii. Vittu itte pittää teherä kaikki jos haluaa et homma toimii ja kama liikkuu. Tekniikan ammattilainen elis Janne"Pakotat sie miut juomaan" Hynynen näytti ameeriikan pelleille mallia mite rummut kasataan ripeästi. :) MUTTA ASIAAN..... Keikka!!!! Aivan parhautta! Siis miun mielest. Jengi oli iha liekeis koko keikan ajan ja uudet biisit uppos ku mummo hankeen. Alus ny oli pientä säätöö ku raiderissa lukee selkeesti et Markolle piiiiiitkä mikkipiuha ni se sit tarkoittaa ilmeisesti viittä metriä. Mutta siitä selvittyä kaikki oliki mahtavuutta. Hygel oli balanssiongelmii mut siit selvittii. No mikä ettei! Tällä reissulla huumorivastaavana toimi suvereenisti Janne(pääsiäisluvat)Hynynen, tuo maanmainio rumputeknikko ja ystävä. Yötä myöten sitten Tampesterin kautta kotio. Klo 8 Nosturilla ja kamat treenikselle ja kotio suihkuun. Parin tunnin unet ja maksaloota huiviin ja kohti TopiFestiä. Siel sit kirjaimellisesti naamat. Muistivälähdyksiä: grilli, juustoukkopekka, pajatso, Enzo, saunavene..... Ja huomentapäivää. Tässä sitä taas ollaan. Tartteis viel saada nuo Kuisman kepit tänään huoltoon Musamaailmaan ja sit voiskin pyhittää loppupäivän sohvalle. Kattellaa taas. Ens viikonloppu onkin sit keikkavapaa. Meikä lähtee kokkailuhommiin Tuskaan. Tervetuloa pyttärille ja paellalle tutut ja tuntemattomat.

<--- Huumorivastaava ja lupatarkastaja Hynynen miettii uusia sketsejä. Tekniikan ammattilainen.

tiistaina, kesäkuuta 19, 2007

Juhannuksen hienosäätöä

Päivä mennytkin sitten asioilla juosten ja valmistautuen Juhannuksen koetoksiin. Viime viikonloppuhan meni sitten hieman täsmäpelleilyksi aikataulujen suhteen mutta nyt viikonloppu näyttäisi olevan suht kivuton. Soittoajathan nyt taas ovat aivan sieltä itsestään. Mutta jos vaikka TopiFest tänä vuonna pelastaisi viimeistään Juhannuksen. Kattellaa.....

sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Mänttier thän Tour-07 part one


Nyt lähtee. JESH! Mänttier thän tour-kesäkiertue alkoi! Palatkaamme siis ajassa taaksepäin hiukka:

15.6.2007
klo 12.00
Nosturi

Kippaan bussin kumolleen Nosturin kupeeseen ja pakkaus voi alkaa. Pakkaa kätees! Ei ketn tonteilla ja se on varma. Puhelinsoittoja. Miitri(FatSoLäskäri)Aaltonen on Soundatalla sekoilee ja käymäs yhes paikkaa klo 7 Tuomo(no jos yhet vielä)Saikkosen kanssa. Yllätys tulee puskista: Santtu(söpöremmi)Hämäläinen tulee ENSIMMÄISENÄ paikalla!!! Janne(et oo tosissas)Hyrkäs sms:lee että myöhästyy. Marko(kummie näytän näin ni se o noi)Annala saapunee 13 korvilla kirkolle junalla. Kuisma(bussiriippuvainen)Aalto saapuu tonteille. Roudaus voi alkaa. Alkaa kätees! Von Hertzenin siskokset on vieneet mukanaan kaikki rullakot Nosturilta! Siis kantohommiin. Kamat autoon ja nokka kohti Turkua ja klubia. Turkuses joukkoomme liitty vielä kitarateknikkomme Tuomas(Rane Lettunen tai Rauno näin kavereiden kesken) Granlund. Turus kamat sissää ja sekoilu alkaa. Miitri saa Aura-DiuDiun PA:n kuulostamaan aevan mahtavalta FatSonsa kanssa. TOIMII! Lava haltuun pienel säädöl, nimittäin Aura-TsirpTsirpin kulmat tarttee "kevyesti" ottaa haltuun. Paskimmat kebabit ikinä naamariin ja hotellille hetkeksi. Keikka starttaa klo 00.00 yhes paikkaa ja se on hyvä. Erikoisuutena nähdään/kuullaan encore, jossa yleisöstä otetaan viisi vapaaehtoista laulamaan Takatalvea. Ei hassumpi veto. Kamat nippuun ja unille.





16.6.2007
klo 09.48
Spurku

Klubin ovet auki ja kamat bussiin ja nokka kohti myötätuulirokkia. Hakunila hier ai kam. Matka sujuu rattoisasti vaikkakin hiukan paskalle tunkahtaen. Nosturilta (Kiitti Vantaa) vielä erä paitoja kyytiin ja Hakunilaan. Bussi vaivatta parkkiin ja kasaamaan backline. Unohtui muuten mainita pikkupikku yksityiskohta: Meil veto loppuu klo 18.15 Vantaalla ja toinen veto olisi Provinssis klo 01.00. Siis haastetta iltaan Teoriassa onnistuu mutta.... Kaikki jotka ovat olleet kuski/teknikkona ymmärtävät kyllä :) muut voivat olla hiljaa! Kamat lauteille, slovakki ohi ja venailua. Keikka aloitetaan 5 minsaa etuajassa ja ukot ovat tulessa! Mahtava meininki lauteilla ja sen ulkopuolella. Uudet biisit sisäänajetaan ja hyviksi havaitaan. Kokeilimme muutamia jo Turussa ja toimi ne sielläkii. Keikka ohi klo 17.59. Kamat bussissa klo 18.22. Popparit hukassa. VITTU! Mie niin arvasin. Äkkiä pojat löytyvät syömästä ja äkäinen tokaisu ja poppi on kyydissä. Tuhatta ja kahta siis kohti Provinssia. Matka taittuu hitaan varmanlaisesti kaikkien pureksin kynsiään ja ranteitaan mitä lähemmäs saavumme määränpäätämme. Provinssi häämöttää. Tonteilla klo 23.35 Ahdistava uloskanto ja tonteille tekemään tuttavuutta. Täällä seuraan liittyy rumputeknikkomme Janne(mie oon niin teknikko etten mie tällasest ymmärrä ku näit on paljon)Hynynen. Akun tehtaan pojat ovatkin pystyttäneet sellaisen shown että. Klasu toivottaa tervetulleeksi ja mikäs se siellä. Monitoritiskina Innovasion! Meikäläiselle uusi tuttavuus, mutta Klasun (aivan loistava opettaja muuten) opastuksella tuo pöytä tuleekin pian tutuksi. Tässä välissä järjestyksenvalvoja kuumottaa minnuu ajamaan auton muualle jos vaikka jotain... Ajaisinkin, mutta Lapko-niminen tyttöorkesteri pähkäilee (heidän humppakuutio ilmestyi bussin eteen helpottaakseen heidän roudaustaan: voittoa kokonaiset 3 metriä!) nelissä miehin kuka nostaa räkkitomin Caseen ja kuka sen Casen autoon? Oksuystävällisesti ja hiukan väsyneenä "neuvon" tyttöjä kuvion hionnassa, bussi parkkiin ja takaisin lauteille. Klasu aloitti jo tsekin ennen minua ja mie syöksyn sekaan kuin rakkauden maitovalas. Tässä vaiheessa ojennan Tehtaan miehille pullollisen Kato Yön Timo-merkkistä valkoviiniä, punaviini on varattu etupään vahdille: Reima-sedälle. Tsekki kuosiin. Mit vittuu?!?!?! Yli puoli tuntia luppoaikaa. Siinä se aikataulu otettiin sitten kiinni. Keikka starttaa ajallaan (vaikka sitä pariin kertaan manailtiinkin) ja se on HJUVA!!!! Keikan aikana tapaa aina tuttuja, terkut Viltsulle ja Tertulle. Keikka loppuu aikanaan ja louhitaan vielä kolmet encoret. Poppi bailaamaan ja mie, Hyse, Lettunen ja Fatso roudaamaan kamat autoon ja hotlalle. Hotlal kevyet iltakaljat ja katselua. Nukkumaan ja kahden tunnin makoisien unien jälkeen keräämään jengi kasaan. Kiitos kaikille osallistuneille ja tavataan taas. Kiitos ja anteeks.

maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Suunnittelua ja logistiikkaa

Näisse kesän keikat alkais sit viikonloppuna ja suunnitelmat rullaa niinku pitääki. Siis ainaki toistaseks. Kaiken pitäis olla reilassa perjantaita varten ja homma kohdillaan. Perjantaina siis aloituksena toimii Turun Klubi (voi luoja sit roudaamist ja PA:ta). Mut siit enemmän jahka se on taas koettu ja kokeiltu. Bussihommat kuosis, backline kuosis, ukot ei niin kuosis ja matkakuume alkaa täristää. Kyl tää tästä taas jahka vauhtiin päästään. Nyt pojan kans laatuaikaa viel tää viikko ja sit hommiin.

torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Vitti mie niin hengaan steissil ja ajan ratikal...

Täs sit ny ollaa stadin kundii nii et henkselit paukkuu.... ylipainosta ja hikoilusta nimittäi. Voi jumaliut ku oli hikine matka Pronist Stadii ja muutot molemmis päis. Perse hikos kuus kiloo ja kroppa toisen mokoman. Tajuton olo vihdoin ku sai kamat sisään ja kävi yhdel tsuipal. Meinas taju lähtä! Täs alkas pikkuhiljaa olla kämppä kuosis, mitä ny astiat ym. laittamat viel. Nääs toi Sumppi (no vitti kaikki sen tuntee) raahaa keittiön kaapit vasta matkoilta saavuttuaan ni sit vois teherä loppusilauksen. Kyl tää tästä, sano ryssä ku tykistä sai.

maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Erään (aika)kauden päätös.


Näisse on poijjaat ja tytöt, että kaikki hyvä loppuu aikanaan. Porin keikka päättyi vuoden jälkeen ja meikämandoliino palaa takaisin pääkaupunkiseudulle. Eli niinq päk tu veer ai keim. Tästä on hyvä jatkaa, sano Annalan Marskikii. Joten keskiviikkona muuttoauton nokka kohti Norra Haagaa ja kuten joku viisas kerran sanoi:

"Ei muuta kun leukaa rintaan ja kohti uusia pettymyksiä."

Moikataan kun jälleen tavataan

-Oksu

perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Studioaika sluut


No levyhä siitä tais tulla. Kyllä tää "tuottajan" palli on mukava paikka. Saa käskyttää ja pitää kahvi/tupakkitaukoja milloin itse tykkää. Kokonaisuutena levylle paukahti 17 biisiä ja lopputulokseen ollaan ainakin Akin kanssa tyytyväisiä (kuten kuvasta näkyy). Olihan tuo kohtuuttoman pitkä prosessi kaiken kaikkiaan mutta nyt se on viimeinkin ohi. Ja toista mokomaa ei ihan heti tule! Paitsi jos tarpeeksi maksetaan :). Tästä taas kohti kesää siis ja keikkareissuja. Ja niit on ihan tarpeeksi taas tän jätkän mielenterveyttä ajatellen. Nyt siis on ensimmäinen päivä kun ravintolat ovat muuttuneet savuttomiksi. Saas nähdä miten tilanteet elää rafloissa ja pubeissa tästä lähtien. Itse veikkaan ainakin muutamia ekstrapainitilanteita ja muutamia palohälytyksiä. Nuoriso imee pikaröökii vessas ku ei viitti mennä ulos ja tumpit lentää roskiin joka on jo valmiiksi täynnä käsipaperia. Pinnat kiristyy tupakkakopeissa ja pihalla. Siin sitä on taas pokeilla kestämistä ku joka toiselle täytyy selittää, et meillä ollaan jo siirrytty savuttomuuteen, et viittisiksie Jorma en röökis sammuttaa ettei tartte sammuttaa siun vinttiis. Itselläkin saisi ja pitäisi tuo tupakointi loppua tämän viikonlopun jälkeen. Armonaikaa annoin itselleni sunnuntaihin saakka kun ei uskalla tsuippaa ottaa ilman savuketta vielä. Hermot nääs.... Mutta, ikää alkaa olla sen verran et jos tekee mieli esim. nähdä oman pojan valmistujaiset, häät tai vastaavat niin pakko tässä on alkaa tehdä jotain ratkaisuja elämänsä suhteen. Ja tärkeitä ratkaisuja. On muuten jostain kumman syystä alkanut käymään kasvoihin Jyrki Puskan, eli siis George Bushin, lausunnot mediassa. Lueskelin jostain että herra Puska ei ainakaan usko mihinkään ihmeen ilmastolämpenemiseen, se kun on kuulemma ihan puppujuttua. Voi luoja se mies on sekaisin! Ja kaiken lisäksi vielä istuu huomattavan suuren valtion päämiehenä ja "omistaa" kohtuuttoman paljon valtaa ja aseita. Että ne jenkit taas mietti kenet halusi virkaan. Voi v*ttu sentään. No mutta ei auta valittaa kun asialle ei itse mitään voi.